Kuinka PET-pullojen puhdistus voi saavuttaa "elintarvikelaadun"?

- 2021-05-27-

Lemmikkipullojen kierrätyskoneen periaate

PET-pullojen kierrätyskoneon prosessi pullojen ja aikakauslehtien erottamiseksi (mukaan lukien etikettien erottaminen, pullon pinnan puhdistaminen, pullojen lajittelu, metallin poisto jne.) johtamalla kerätyt, käytetyt PET-pullot erityisissä kierrätys- ja puhdistuslaitteissa ja käsittelemällä pullot palasiksi ja puhdistamalla sitten ja puhdistamalla ne uudelleen, jotta lopputuotetta voidaan käyttää kierrätettynä PET-materiaalina.


Mitkä ovat lemmikkipullojen kierrätyskoneen käsittelyvaiheet?

1.Tuotteiden eriyttäminen
Niputetut PET-pullot on purettava ennen puhdistusosastoon purkamista yksittäisiksi paloiksi, mikä on hyödyllistä myöhemmälle epäpuhtauksien (kuten etiketit, sakka, metalli jne.) Poistamiselle ainutlaatuisista paloista. Tässä vaiheessa on olemassa kaksi päätyyppiä purkamismenetelmistä teollisuudessa: pystysuora purkaminen ja vaakasuora purkaminen purkuakselin sijoitussuunnan mukaan. Joissakin prosesseissa käytetään koko pullonpuhdistuskonetta kääntämään ja sekoittamaan nyt pullotiilissä suuntaamatonta purkamista varten.
2.Kutistemerkin erotuslinkki
PET-pulloja, joissa on kutistemerkinnät (pääasiassa PVC: stä, PET: stä tai OPS: stä), ei voida poistaa koko pullon puhdistuksella, mikä on huolestuttava ongelma PET-pullojen kierrätysteollisuudelle. Tämän linkin tarkoituksena on repiä etiketti pullon pinnalle siten, että otsikko ei enää ole kiinni pullossa, ja tukea sitten erityistä tapaa erottaa rikkoutunut etiketti pullosta.
3.Koko pullon siivousistunto
Ne poistavat ulkoiset epäpuhtaudet mahdollisimman paljon, ennen kuin pullojen murskaus on välttämätön perusta lopullisten PET-pullokappaleiden laadun takaamiseksi ja tuotantokustannusten alentamiseksi. Tämän linkin isäntä on jaettu kahteen osaan; ensimmäinen osa on puhdistusosa, materiaali ja farmaseuttinen vesi siivoussylinterin kaatumisessa ja keskinäinen kitka puhdistusvaikutuksen saavuttamiseksi; toinen osa on erotinosa, painovoiman käyttö, farmaseuttinen vesi voidaan erottaa verkkolevyn erotussylinteristä johtavien etikettien ja muiden epäpuhtauksien poistamiseksi erottamisen vaikutuksen saavuttamiseksi.
Koko pullonpuhdistuksen jälkeen se voi tarjota puhtaan ympäristön manuaaliseen valintalinkkiin ja parantaa valinnan tehokkuutta; epäpuhtauksien vähentymisen vuoksi se myös koko pullon puhdistuksen pidentää prosessilaitteiden käyttöikää; Lisäksi PVC-pullot näyttävät tietyn värimuutoksen kuumennuksen jälkeen, mikä on myös helppo tunnistaa.

PET-pullojen kierrätyskone

4.Automaattinen lajittelu / manuaalinen lajittelulinkki
Alueilla, joilla työvoima on suhteellisen kallista, automaattisella lajittelulaitteella on tärkeä rooli. Muovilajittelijat jaetaan pullojen keräilijöihin ja hiutaleiden poimijoihin muovin muodon mukaan. Muovilajittelijat perustuvat NIR (Near Infrared) -tekniikkaan ja näkyvän valon tekniikkaan erilaisten värien tai materiaalien muovien tunnistamiseksi ja halutun materiaalin (positiivinen valinta) tai ei-toivotun materiaalin (haitallinen valinta) poistamiseksi korkeapaineilmalla.
Viimeisenä laadunvalvontana ennen pullojen pääsyä silppuriin seuraavat epäpuhtaudet poistetaan manuaalisesti tunnistamalla ja poimimalla: muut kuin PET-pullot, sekaväriset pullot, muut muovit, metallit, PVC-etiketeillä varustetut pullot ja vieraiden esineiden sisältämät pullot tuomita.
5.Murskaava linkki
Murskaimeen tulon jälkeen materiaali leikataan liikkuvien ja kiinteiden terien väliin. Rungon pohja on asennettu tietyn kokoisella silmälevyllä; useiden leikkausten jälkeen verkkolevyn aukkoa pienempi materiaali kulkee verkkolevyn läpi ja menee seuraavaan linkkiin, osa verkkolevyn aukkoa hieman suurempi materiaali poistuu murskauskammiosta puristamisen vuoksi.
Murskaimen ainutlaatuinen rakenteellinen muotoilu voidaan lisätä veden murskausprosessiin siten, että pullo hiutuu ensimmäistä kitkapuhdistusta varten samalla kun alennetaan murskainkammion lämpötilaa ja vähennetään työkalun kulumista; tärkeintä on vähentää jauheen muodostumista.
6.Pullojen kuuma pesu ja kelluva pesu
Lopputuotteen epäpuhtauksien vähentämiseksi 100 ppm: iin tai jopa 50 ppm: iin on tärkeää pestä murskatut pullohiutaleet kahdesti. Tämä linkki koostuu kuuman veden puhdistuksesta, turbo-kitkapuhdistuksesta, automaattisen kemiallisen veden suodatusjärjestelmän ja automaattisen annostelujärjestelmän tukemisesta. Tiivis yhteys ja kohtuullinen toimintojen sovittaminen voivat tehokkaasti poistaa pullojen sisälle jääneet korkit, vanteet, öljyn ja juoman, ulkoiset liimat ja muut epäpuhtaudet.

7.Pullohiutaleiden huuhteluyksikkö
Kun pullot on pesty kuumalla, jotkut kemikaalit jäävät pintapulloihin. Samanaikaisesti kuumapesusta pulloihin jääneet suspendoituneet aineet poistetaan edelleen tässä laitteessa pullojen puhtauden ja läpinäkyvyyden varmistamiseksi.
Lisäksi pienessä muovikierrätyskoneessa on rakenteellisia yksiköitä, kuten kuivaus, sekoittaminen, pölyn erottaminen ja pussin täyttöyksiköt kuivauksen, epäpuhtauspitoisuuden homogenoinnin, pölyn poistamisen ja pussin täyttämisen ja varastoinnin toimintojen saavuttamiseksi.


PET-pullojen kierrätyspuhdistusteknologian kehityssuunta

Perinteinen siivousala, laitteiden huolto perustuu kokemuksiin käyttävän työntekijän harkinnasta ja manuaalisista kirjauksista laitetoiminnan kumulatiivisesta ajasta. Mutta tämä voi johtua inhimillisten tekijöiden virheestä ja aiheuttaa laitteiden kaipaamisen ja unohtamisen korjata. Siivousala ottaa nyt käyttöön myös vähitellen IAS-järjestelmän, joka seuraa ja tallentaa laitteiden toimintaa automaattisesti ja syöttää laitoksen johtajan tietoja reaaliajassa työn järjestämistä varten.
Tällä hetkellä teollisuuden tehokkaat laitteet edellyttävät yleensä korkeita investointikustannuksia. Sitä vastoin edulliset laitteet ovat usein tehottomia ja saastuttavat vakavasti ympäristöä. Laitteiden tulevaisuus pyrkii suuntaamaan halpoja ja tehokkaita kehityssuuntia. Laitoksen käyttö, puhdistus ja ylläpito riippuvat ihmisten suorittamista; Ehkä työntekijöiden laadun ja häiriöihin johtavien taitojen vuoksi tulevaisuudessa voi olla robotteja.
Sanalla sanoen tulevat regenerointilaitteet kehittyvät suunnattoman kapasiteetin, korkean hyötysuhteen, korkean automaation ja edullisten kustannusten suuntaan.
Energiatehokkuussuhteen analyysi
Verrattuna aasialaisiin laitevalmistajiin, Euroopan pullolähdemarkkinat standardoivat hallintaa ja järjestäytynyttä kilpailua kierrätyksessä, joka on varattu laitetoimittajilleen suhteellisen suurelle tilalle, eurooppalaisten laitteiden energiankulutus- ja investointikustannukset ovat paljon korkeammat.
Koska raaka-aineiden ja kierrätyskanavien monimutkaisuus on suhteellisen epätäydellistä aasialaisten laitevalmistajien kannalta, niillä on enemmän etuja raaka-aineiden käsittelyssä ja vastaavissa ratkaisuissa sopeutumiskykyyn. Toiseksi kilpailu raaka-aineista Aasiassa on kovempaa, joten investointikustannukset, käyttökustannukset ja laitteiden myynnin jälkeinen palvelu ovat ensisijainen huomio sijoittajille; kotimarkkinoille aasialaisten laitetoimittajien edut ovat yhä korostuneempia. Tietysti aasialaiset valmistajat tarvitsevat materiaali- ja prosessointitasolla, automaation ja laitteiden turvallisuuden, estetiikan ja muiden tekijöiden osalta vielä aikaa tutkimuksen ja kehityksen tarkentamiseksi valon kiillottamiseksi. Ottaa yhteyttäpakkaajatarjous pienestä muovin kierrätyskoneesta.