Muovirakeistimen vika, neljä vikaa ja ratkaisut

- 2021-06-03-

Pitkäaikaisen käytön aikanamuovirakeistin, epäonnistumisia tapahtuu väistämättä. Tässä artikkelissa esitetään eräiden puutteiden syitä ja korjausmenetelmiä.


Muovipellettikoneen yleiset viat sisältävät pääasiassa seuraavat luokat.

1.Moottorin päämomentti on liian suuri
2.Päämoottorin moottorin vääntömomentti on liian pieni
3.Kitkakytkin vioittuu
4.Granulaattorin ruuvi on viallinen.


Ensisijaisen moottorin vääntömomentin vikaantumisen syy on liian suuri:

Öljyn voitelujärjestelmän vika voi aiheuttaa huonon kosketuksen päämoottorin ja vaihteiston tulo- ja lähtöakselien välillä. Moottorin ja kytkimen tärinä voi vahingoittaa päämoottorin laakereita ja aiheuttaa liiallisen vääntömomentin. Samanaikaisesti kohtuuton syöttömateriaalikuormitus tai riittämätön materiaalin sulaminen aiheuttaa myös päämoottorin vääntömomentin.
Ratkaisu:
â 'Tarkasta ja puhdista voiteluöljyjärjestelmä säännöllisesti, mittaa päämoottorin laakerit tärinämittarilla ja infrapunamittarilla ja tee trendikaavio. Kun trendiarvo ylittyy, mittaa onko päämoottorin nykyinen joutokäynnin arvo tai tehoarvo ylittänyt määritetyn arvon ja arvioi onko laakeri vaihdettava.
- Tarkista säännöllisesti päämoottorin lähtöakselin ja vaihteiston syöttöakselin välinen kosketus. Liitäntä on tarkistettava ensimmäisen käyttöönoton tai laakerin vaihdon jälkeen kolmen kuukauden ajan.
â ‘¢ Sähkötesti tarkistaa roottorin epätasapainon syyn. Kytkimelle on tehtävä tärinänopeustesti. Kun se ylittää määritetyn arvon, dynaaminen tasapaino on säädettävä uudelleen.
Tarkista säännöllisesti sylinterin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä varmistaaksesi, että materiaali lämpenee ja sulaa tasaisesti. Kun ekstruuderi kytketään päälle, jos päämoottorin tehokäyrä ja sulapainekäyrä kasvavat hetkessä, syöttöjärjestelmän syöttönopeus on hetkessä liian suuri, ja syöttönopeutta tulisi pienentää.

Gear failure of plastic pellet mill


Päämoottorin vääntömomentti on liian pieni ja vian syy:

Syöttöjärjestelmän vika sai kaksoisruuvin käymään joutokäynnillä ja päämoottorin vääntömomentti oli liian pieni.

Ratkaisu:
Tarkista, onko lisäainejärjestelmä tai syöttöjärjestelmä viallinen, ja puhdista muovipellettikoneen tukos.


Muovirakeistin Kitkakytkimen vikaantumisen syyt:

Päämoottorin käynnistysjännite on liian pieni; kitkakytkinlaitteen tuulenpaine on liian korkea, kitkakytkimen nopeusero on liian suuri

Ratkaisu:
â ‘Kun päämoottori käynnistyy, vältä tehohuippuja ja pienennä syöttökuormaa. Pienin uudelleenkäynnistysväli on 30 minuuttia
â ?¡ Käynnistettäessä päämoottoria useammin kuin kaksi kertaa kesällä intervalliaikaa on pidennettävä tai pakko jäähdytettävä tuulettimella.
â ‘¢ Puhaltaa instrumenttituulella ja pyyhi kitkalevyn ja kitkalevyn pinnalla oleva pöly liinalla. Varmista, että ilmanpaineen arvo voi sovittaa kitkalevyn kitkalevyn kanssa.


Syyt muovigranulaattorin ruuviprosessin epäonnistumiseen:

Sulamispaine ennen kuristusventtiiliä ja sen jälkeen on liian korkea, koneen pään sulamispaine on liian korkea, sulapaine ennen silmänvaihtajaa ja sen jälkeen on liian suuri, käyttöventtiilin pyörimishäiriö jne.

Ratkaisu:
Kun suulakepuristin kytketään päälle, kun päämoottorin tehokäyrä ja sulapainekäyrä kasvavat, syöttöjärjestelmän syöttötilavuus on liian suuri ja syöttömäärää tulisi pienentää.
Saat lisätietoja toimialasta seuraamallapakkaaja.