Lemmikkipullojen hiutaleiden kierrätys- ja puhdistusprosessit

- 2021-04-28-

Lemmikkieläimen tieteellinen nimi on polyesteri, joka on kiteinen termoplastinen hartsi. Lemmikkijätteiden kierrätys vaikuttaa suoraan teollisuuden kehitykseen.


Kiinassa lemmikkieläinten muoveja käytetään pääasiassa kalvojen, pullojen jne. Valmistamiseen. Lemmikkipullojen lisääntyneen kulutuksen myötä niiden kierrätys on yhä tärkeämpää.


Lemmikkipullojen kierrätyksen laatuun vaikuttaa kaksi tekijää: yksi on lajittelu ja toinen puhdistus.


Lajittelun tarkoituksena on erottaa lemmikkipulloissa, muissa polymeeripulloissa ja värillisissä pulloissa seostettu PVC. Monet kotimaiset tehtaat käyttävät manuaalista lajittelua. Euroopassa ja Amerikassa lajittelulaitteet ovat suosittuja.


Yleisten lemmikkipullohiutaleiden puhdistuslinja sisältää esipesun, pesun, huuhtelun ja muut prosessit


Esipesuosa: Käytä vettä poistaaksesi hankaavat epäpuhtaudet materiaalin pinnalta. Tässä osassa käytetty vesi tulee puhdistusprosessista, muuten vesi poistuu jätevedeksi

Esipesun jälkeen tarraliima alkoi sulaa ja PVC-pullo alkoi haalistua.


Lemmikkipullojen hiutaleiden puhdistusosa: jäljellä oleva liima ja muut epäpuhtaudet voidaan erottaa puhdistussäiliöillä, vaakasuorilla erottimilla ja muilla laitteilla. Samaan aikaan puhdistusprosessissa voidaan valita jatkuva tai ajoittainen puhdistus sen mukaan, onko materiaalin epäpuhtauspitoisuus tasainen.


Huuhteluprosessi: Se voi erottaa tiheydeltään erilaiset polymeerit ja puhdistaa aineen uudelleen ja tasapainottaa pH-arvon.


Normaaleissa olosuhteissa tällaisen korkealaatuisen puhdistuksen jälkeen erilaisten epäpuhtauksien pitoisuus säädetään noin 10 pm.